Sjokkerende! (i ca. 10 minutter)

En gang i blant kommer det en film som virkelig overrasker publikum, en film som bryter med forventningene man har stilt den. Helt fra første trailer for Sausage Party var det tydelig at det var dette filmen gikk for. Traileren gjorde en veldig god jobb med det, og tiltrakk mye oppmerksomhet for banning og brutalitet. Akkurat her lykkes ikke filmen like godt. Det er enkelt å bli overrasket i en 2 minutter lang trailer når man hører alt for første gang. For det er morsomt å høre en animert matvare banne eller hinte om sex, i hvert fall de første par gangene. Dessverre forsvinner overraskelsen etter hvert, og man blir litt nummen mot språkbruk, vold og sex.

Filmen er likevel morsom hele veien gjennom og leverer et par scener som vil få latteren til å runge spesielt høyt. Filmen holder både plotet og humoren gående ved å stadig introdusere nye karakterer/matvarer, hvor alle har sine egne personligheter. Som stemmeskuespillere kan man ganske enkelt finne Seth Rogen og hans 20 nærmeste venner. Det er likevel tydelig at de ikke har blitt valgt som en tidlig julegave fra Rogen-husholdet. Skuespillerne fyller rollene sine godt, og folk som Paul Rudd og Michael Cera viser god komisk timing. Høydepunktet, kanskje for filmen generelt, er Nick Kroll som en vaginavasker, eller det mer passende engelske ordet «douche». Dette var forøvrig andre gang Nick Kroll spiller en karakter kalt «Douche», bare for å forberede deg til når dette uunngåelig dukker opp i en pop-quiz.

Seth Rogens pølse (andre til venstre). Foto: Filmweb
Foto: Filmweb

Filmen sentrerer rundt Seth Rogens pølse, Frank, som sammen med en rekke andre pølser og deres kvinnelige motparter, pølsebrødene, venter på å bli solgt. Legenden på kjøpesenteret deres vil ha det til at det som venter på den utenfor senterets dører er paradis. Det blir selvfølgelig smertelig klart hva sannheten er så snart de blir satt på kjøkkenbenken. Dermed starter en kamp på liv og død, både for å rette seg selv og alle matvarene i butikken.

Sausage Party er, som sagt, en morsom film, den bare makter ikke levere helt på det den lover og det publikum forventer. Tidvis lener filmen seg for mye på sjokkverdi uten å ha så mye annet å tilby. Dette gjelder heldigvis mest i starten, muligens for å skremme eventuelle uoppmerksomme foreldre med små barn med seg. For dette er absolutt ikke en vanlig barnefilm. Den fungerer i grunn som en vanlig Seth Rogen-film, bare med mer banning, sex, vold og diskusjoner om rase. Og selvfølgelig en del mer snakkende matvarer. Så lenge man er forberedt på det, er Sausage Party halvannen time ganske underholdende kino.

Terningkast: 4