Blomkålsuppe med spinat

Suppe er sykt undervurdert, ferdigsnakka! Det er en enkel, hurtig og ikke minst billig måte å lage kvalitetsmat på. Her kommer en oppskrift på en blomkålsuppe som både smaker og ser bra ut.

Bare så det er sagt: oppskriften er rappa fra et blad jeg ikke husker navnet på. Men den er prøvd ut og det med stort hell. Du kan enkelt gjøre din egen vri på suppen med f.eks. å ha i gulrot eller andre grønnsaker.

Forsøk på å ta fancy bilde av ingrediensene.

 

Tid: ca. 20 min
4-5 porsjoner

Ingredienser:

  • 1 stor blomkål
  • 1 pose spinat
  • 3 ss finhakket fersk timian
  • 1 chili
  • 6 dl vann
  • 1 grønsaksbuljong
  • 4 finhakkede sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • Creme Fraiche
  • Salt og pepper

Stek hvitløk, timian, chili og sjalottløk i en kjele, i et par minutter. Tilsett vann og buljong og la det koke opp. Legg så i blomkålen og la den koke til den er «mør». Tilsett spinat og legg på lokk og la koke til spinate blir myk.

Bruk så en stavmikser og kjør sammen til det ikke er noen klumper igjen.

Tilsett saften fra sitronen og smak til med creme fraiche, salt og pepper.

Server med varmt brød. Og vin. Eller saft.

Nammenam.