UHØRT: Holkham Drones (Luke Abbott)

Behagelig elektronika for lyse vårkvelder.

Er du lei av musikken på radio? Syns du det er vanskelig å finne musikk du liker? Har du lyst til å prøve noe nytt – eller kanskje noe gammelt? Dette er UHØRT, spalten med varierte musikktips fra ulike tidsaldre. Du trenger ikke å være en kresen hipster for å like våre musikkanbefalinger – men det er selvfølgelig lov til å være det også!

luke-abbott-holkham-drones-1024x1024

Denne uken – Holkham Drones av Luke Abbott

Utgitt: 2010
Land: Storbritannia
Plateselskap: Border Community
Sjanger: Elektronika/IDM
Er tilgjengelig på Spotify

Jeg hører egentlig veldig lite på moderne elektronika. Jeg får vel være ærlig å innrømme det. Jeg syns at det kan bli litt for repetitivt og energisk for min smak, og klubbvibbene kommer krypende på. Det er jo ikke noe galt med klubbmusikk, men jeg gidder liksom ikke å sitte hjemme i stuen min og høre på det. Det er da det er greit å ha en plate som Holkham Drones liggende – det er passe mengde fart og rytme, men man trenger ikke å føle at man egentlig burde ha vært på et dansegulv med kule lys, svette kropper og høy stemning.

luke_abbott_campo-619x266
Luke Abbott live på Wysing Arts Centre i 2014

Luke Abbott er en britisk artist fra Norwich i Norfolk. Musikken hans er eksperimentell, men allikevel meget lyttervennlig. Repetitive rytmer møter ambiente lyder, og skarp diskant blander seg fint sammen med ekkoer og mykt bakgrunnsakkompagnement. Det tekniske møter det konstruerte organiske, og resultatet er musikk som en vakker bypark med kortklipt gress og pent beskjærte trær. Det er sivilisert, men med et hint av natur og villskap.

Holkham Drones flyter veldig godt sammen som en helhet. I starten er låtene skarpere og med hyppige beats. Utover blir uttrykket mykere, og tempoet går ned. Stemningen skifter sakte men sikkert, og den siste halvdelen av plata er preget av langtrukne synthtoner. Det er mange fine øyeblikk her. Jeg anbefaler spesielt låta Brazil, som byr på en god blanding av feelgood, energi og stemning.

techsynth
Abbotts studio. Enhver synth- og techgeeks våte drøm.

For min del fungerer Holkham Drones bra som soundtrack til aktiviteter som jogging, rydding, dagdrømming og avslapning. Nå for tiden flyter den fint i bakgrunnen mens jeg leser til eksamen, og, hvem vet – kanskje den roer nervene mine litt ned også. Sjekk den ut!

NYTES BEST MED: Den gode vårfølelsen, saftis og sofaslacking