UHØRT: The Man In The Dark Sedan (Snakefinger)

Sju minutter og førtifem sekunder av ren galskap. Funky galskap.

Er du lei av musikken på radio? Synes du det er vanskelig å finne musikk du liker? Har du lyst til å prøve noe nytt – eller kanskje noe gammelt? Dette er UHØRT, spalten med varierte musikktips fra ulike tidsaldre. Du trenger ikke å være en kresen hipster for å like våre musikkanbefalinger – men det er selvfølgelig lov til å være det også!

Snakefinger-The-Man-in-the-Dark-Sedan-451 – Kopi


Denne uken – The Man In The Dark Sedan av Snakefinger

Utgitt: 1980
Land: USA
Plateselskap: Ralph Records/Celluloid
Sjanger: Elektronisk/eksperimentell
Er tilgjengelig på Spotify

Denne ukas plate er en EP. EP står for «extended play», og er en musikkutgivelse som er fort kort til å være et musikkalbum, men for langt til å være en singel. The Man In The Dark Sedan ble utgitt av den britiske artisten Snakefinger i 1980, og selve låta The Man In The Dark Sedan ble hans mest populære som soloartist. EPens sjanger er elektronisk/eksperimentell, men den har også elementer av funk og avant-garde.

Snakefinger foto 2
Philip Charles Lithman/Snakefinger

Snakefinger var artistnavnet til den britiske bluesartisten Philip Charles Lithman. Han samarbeidet mye med det store amerikanske avant-gardebandet The Residents, og er nok bedre kjent for dette enn for sine soloprosjekter og bluesutgivelser. Det sies at det nettopp er The Residents som står bak Lithmans artistnavn Snakefinger – de mente at fingrene hans beveget seg like raskt og smidig som en slange når han spilte gitar. The Man In The Dark Sedan-EPen ble opprinnelig utgitt på Ralph Records, The Residents eget plateselskap.

snakefinger1
Snakefinger (i forgrunnen) med The Residents (i bakgrunnen)

The Man In The Dark Sedan er en skikkelig kort EP. Den er litt under åtte minutter lang, og består av kun to låter. Den første har samme navn som LPen, og den andre heter Womb To Worm. Her er det mange godbiter på kort tid. Enhver fan av funk og reggae vil nok nikke med til The Man In The Dark Sedan, og den mørkere og mer utradisjonelle låten Womb To Worm byr på monoton messing av en supersnål tekst og en syk versjon av det klassiske James Bond-themet.

The Man In The Dark Sedan er en catchy, kul og creepy EP. Den fenger, og noe ved den udefinerbare ekkelheten ved både tekst og musikk vil nok interessere flere lyttere enn meg. Sjekk den ut – den er verdt å bruke sju minutter og førtifem sekunder på!

NYTES BEST MED: En sprettball, en død fugl og et grillspyd