Kjærlighetssorg? – Hold deg unna.

Om du er nysingel i disse våryre dager, så vil ikke denne boken nødvendigvis være et godt valg.

91ojkrltvxl-_sl1500_

High Fidelity, skrevet av Nick Hornby i 1995, handler om Rob, en singel mann på 35år som etter et nylig brudd med Laura, går gjennom sine topp 5 kjærlighetsbrudd, og kommer frem til at dette med Laura egentlig ikke når opp til denne listen. Til tross for dette er han likevel miserabel, og det han ønsker mest i verden er å bli sammen med Laura igjen. Han eier og driver sin egen platebutikk, hvor han har ansatt to, litt taperslige ungkarer, men alle med en sterk lidenskap for musikk.

For å overleve hverdagen går han gjennom detaljer fra sine tidligere brudd, hva han gjorde feil og hvorfor det endte som det gjorde. Han finner seg selv på den lokale puben med sine ansatte, Dick og Barry, og får opp øynene for en sangerinne. Han får noe på gang med henne, men innser at det egentlig bare er Laura han vil ha.

Etter mye om og men, og en begravelse som virker som en øyeåpner, ender Laura tilbake hos Rob. Til tross for dette, så har ikke boken den tårevåte, lykkelige slutten man forventer. De lever ikke nødvendigvis lykkelig i alle sine dager, men de jobber med saken.

Boken har en litt treg begynnelse. Rob henvender seg direkte til Laura, og etterhvert leseren. Han forteller sin historie, deler sine tanker med leseren. Det er lite handling i begynnelsen, mens Rob går igjennom denne topp 5 brudd listen sin. Handling og denne stream-of-conciousness opptrer veldig vekselvis gjennom hele boken. Vi får veldig mye innblikk i Robs tanker om så og si alt som skjer. Det kan til tider bli litt mye, og en kan gjerne ta seg selv i å ønske at handlingen kunne gått litt fortere, at det må skje noe!

Til tross for dette, så er boken skrevet på en kløktig måte. Den får muligens leseren til å ta seg selv i å forhåndsdømme karakterene, som etterhvert viser seg å være dypere enn først antatt. Rob viser leseren de tankene han først vil og føler seg komfortabel med, og utelater tanker og detaljer som gjerne spiller en stor rolle i vesentlige situasjoner. Disse tankene får vi likevel til slutt innblikk i, og endrer synet på karakterene og deres dybde.

Når alt kommer til stykket så er dette godt lesestoff. Tross den litt trege begynnelsen drar den leseren med seg videre og får oss til å ville vite hvordan det går til slutt med Rob, og Laura.