Takk Gud for sjokolade!

Hot Chocolate

Denne uken har jeg bestemt meg for å skrive om kakao! For hvem liker ikke å kose seg med noen biter sjokolade eller en kopp med varm sjokolade en vinterkveld? Jeg skal ikke prøve å overbevise deg om at melkesjokolade er bra for deg, men vise de gode egenskapene ved kakao, og hvorfor det er greit å spise litt mørk sjokolade en gang i blant. Visste du for eksempel at god kvalitetssjokolade skal inneholde minst 70 % kakao?

Aller først skal jeg dele favorittoppskriften min på varm sjokolade!

Varm sjokolade à la Michaela

Ingredienser:
1 kopp mandelmelk/ hasselnøttmelk (funker like fint med soyamelk eller vanlig melk)
3-4 biter premium 86 % mørk sjokolade
1-2ts honning/agave/lønnesirup
½ – 1 ts vaniljeessens
½ ts kanel

Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en kjele. Del sjokoladebitene i enda mindre biter og hell oppi den varme melken. Rør helt til all sjokoladen har smelta og blandingen har blitt litt tykkere. Ha opp i vaniljeessens og honning/agave/lønnesirup. Hell oppi en kopp og ta på litt kanel.

Heaven in a mug!

Hvorfor er kakao så bra for deg?
Nå snakker vi selvfølgelig ekte 100 % kakao uten tilsatt sukker, eller andre stoffer. Vi snakker helt klart ikke om Oboy eller Nesquik!

  1. Rå eller 100 % kakao inneholder 621 antioksidanter (i forhold til blåbær som inneholder 32!)
  2. Kakao inneholder høy prosent av fiber, og balanserer dermed blodsukkeret, og hjelper fordøyelsen!
  3. Sliter du med søtsug? Kakao er med på å redusere søtsuget. Når du får lyst på godteri/brus/melkesjokolade, ta deg heller en eller to biter av mørk sjokolade (det lønner seg å starte med 7 0% mørk sjokolade for så å begynne på mørkere type sjokolade etter hvert)
  4. Flavonoidene, antioksidantene i mørk sjokolade, har en positiv effekt på blodårene, og er også godt for hjertet
  5. Flavonoidene er ikke bare godt for hjertet! Har man lyst på ren hud med en frisk og fin glød, er det viktig å lege dette fra innsiden. Det man spiser har utrolig mye å si for hvordan huden ser ut, og det er en grunn til at mange hudkremer ikke alltid funker like bra. Og tenk at du kan lege huden din med noe så deilig som mørk sjokolade!

Men husk! Alt med måte!
Hilsen Michaela