Oppskriften på mirakeldrikken «Gylden Melk»!

Golden turmeric milk

En av de mest hektiske månedene i året er her! November, det er kaldt, det regner heeele tida, og eksamen er rett rundt hjørnet. Det er kanskje ikke rart at mange begynner å bli syke og forkjøla. Jeg har vært ganske dårlig denne uken. Derfor bestemte jeg meg for å skrive om noe som styrker immunforsvaret ditt, og som lindrer halsen og får deg til å komme deg på beina så fort som det bare er mulig! Nemlig mirakeldrikken “Gylden melk” ellers kalt “Gurkemeiemelk”. Ærlig talt er det forskjellige tanker om smaken. Noen mener det virker litt merkelig å blande dette indiske krydderet, gurkemeie, med melk, men etter min mening er det en perfekt og smakelig kombinasjon! You’ll never know until you try it yourself!

Gurkemeiepasta
Aller først må du begynne med å lage noe som heter Gurkemeiepasta. Dette er en slags krem som brukes som base til melken.

Ingredienser:
½ kopp vann
¼ kopp gurkemeie

Fremgangsmåte:
Kop opp vannet sammen med gurkemeie og rør hele tiden i 7-9 minutter. Virker det tørt er det bare å ta opp i litt mer vann. Vær spesielt forsiktig med å ikke søle på deg! Så enkelt er det!

Pastaen kan du bevare i et syltetøyglass i kjøleskapet i 2-3 uker. Pastaen kan brukes i både melk og ris.

Gurkemeiemelk
Når du er ferdig med å lage pastaen, kan du begynne helbredelsen.

Ingredienser:
2 kopper melk
½-1 ts pasta
kan søtes med honning/lønnesyrup/agave/stevia
1ts kokosnøttolje/mandelolje/sesamolje

Fremgangsmåte:
Kok opp melken med pastaen og søt til med det søtemiddelet du vil. Jeg anbefaler honning, spesielt i sykdomsperioden, da honning lindrer halsen. Hell i en kopp og ta på litt olje. Dette hindrer danningen av snerk (hinnen som danner seg på varm melk).

Det er lurt å drikke to glass gurkemeiemelk om dagen, selv når man ikke er syk, for å forbedre immunforsvaret ditt.

Gurkemeie har i mange år blitt brukt som medisin mot mange forskjellige sykdommer. Spesielt relatert mot forkjølelse, leversykdommer og betennelser. I tillegg virker gurkemeie til bedre hjernefunksjon og hukommelse. Veldig greit nå som vi skal huske så mye til eksamen!

Hold deg frisk i eksamenstiden!
Hilsen Michaela 🙂