Gjør havregrøt spennende!

Havregryn

Er du en fattig student som begynner å bare bli helt sykt lei havregrøt? Da er dette oppskrifter for deg!
Ikke bare er havregryn billig og sunt, men det kan også være utrolig godt! Ja, merk deg ordet UTROLIG her.
Gled deg til å prøve disse to havregrynoppskriftene!

Bananhavregrøt
Denne havregrøten er så enkel og så billig, som den bare kan bli. For å gjøre grøten mer spennende, erstatter jeg vann med melk.

Ingredienser:
1 kopp havregryn
1½ kopp melk
1 banan

Fremgangsmåte:
Varm opp havregryn sammen med melken i kjelen helt til det får konsistensen av havregrøt. Mos deretter ¾ av bananen og bland den moste delen i grøten. Hell ut i en bolle, server med 100% lønnesirup eller honning, og bruk resten av bananen som pynt.

Havregrøt er fantastisk til frokost eller etter trening, og veldig enkel å lage.

Bakt havregrøt
Jeg har hørt mye bra om “bakt havregrøt” før jeg bestemte meg for å lage den selv. Man kan lage den på forskjellige måter, med eller uten egg. Jeg synes den smaker best med egg, spesielt fordi den får en litt mer fast form, enn når man baker den uten egg. Jeg er selv vitne for at folk som ikke kan fordra havregrøt, synes bakt havregrøt er veldig godt. Her kan du også bruke bananer, eller andre typer frukt (for eksempel: epler, gresskar – på høsten, mango, ananas, bær – på sommeren). Her kommer jeg med en enkel oppskrift uten frukt, eller nøtter, men har du lyst til å legge litt frukt eller nøtter/frø oppi, så er det bare å gjøre det.

Ingredienser:
Tørre ingredienser:

2 kopper havregryn
1 teskje kanel
1 teskje bakepulver
litt salt

Våte ingredienser:
2 egg
1½ kopper melk
1 teskje vaniljeessens

Bland sammen (bruk hender) tørre ingredienser i en bolle. I en annen bolle visp (med en kjøkkenvisp) sammen våte ingredienser. Hell deretter melkemiksen i havremiksen og rør. Det er helt greit om det virker som om det er for mye melk. Sett i ovnen i 20-30 min på ca. 190 grader.

Hvorfor spise havregryn?
1. Havregryn er fullkorn. Når du spiser fullkorn forebygger du sykdommer knyttet til høyt blodtrykk og diabetes type 2. I tillegg inneholder havregryn jern, magnesium og B-vitaminer.

2. Havregryn inneholder fiber. Fiber gjør at du føler deg mett i lengre tidsperiode. Dette er spesielt bra for deg som ønsker/eller må gå ned et par kilo i vekt.

3. Å spise havregryn hver dag (enten i smoothie-en, eller som havregrøt) kan senke kolesterolet, eller forebygge at du får det.

Tåler du ikke gluten? Don’t worry! Det finnes glutenfri havregryn også!

Hilsen Michaela

Kilder: http://healthyeating.sfgate.com/benefits-eating-oatmeal-morning-4112.html