HVEM?

 

Fredag 15. november er det premiere på Immaturus’ siste hovedproduksjon dette semesteret, Hvem?. Tre dager før premieren tok jeg turen innom den spente gjengen for å høre hva vi har i vente.

 

Hvem? er en kriminalkomedie av Alan Ayckbourn. Forestillingen har en Cluedo – effekt hvor ingen vet hvem morderen er, ikke en gang skuespillerne. Regissør Rania Broud og dramaturg Beate Munck som siden slutten av august har jobbet med Ayckbourns tekst har støtt på noen  utfordringer underveis. Teksten er full av ledetråder som fører frem til hvem morderen er, noe som har vært utfordrende i stryking av teksten.  Skuespillerne vet i løpet av den første scenen hvem morderen vil være akkurat denne kvelden, mens vi som publikummere må ta på oss dekektivhatten fram til slutten av forestillingen hvor alt blir avslørt.

Tre dager før premieren er spenningen i Tivoli høy. Scenografi og rekvisitter skal på plass, kostymer skal tilpasses, skuespillere skal klippes, lyssetting skal innstilles, musikk skal innøves og plakater skal opphenges. I tilegg skal skuespillerne tilpasse seg sitt nye scenerom og siste finpuss på tekst og regi skal gis. Midt opp i det som for oss andre studenter er eksamensinnspurten, skal gjengen i Hvem? sette sammen alle elementene som skal til for å få en forestilling klar til premiere. For disse ivrige immaturusene har de siste dagene vært preget av 15 timers arbeidsdager med bæring, tapesering, maling, latter, slit og stå – på – vilje. Det slår meg etter et besøk i «get inn – uka» at det er ikke bare skuespillere som skal til for å lage en forestilling. Produksjonsapparatet i Hvem? består av nærmere 30 personer som alle har sin viktige rolle, alt fra pr – ansvarlig til sosialansvarlig skal til for å få en forestilling som Hvem? i havn.

Etter å ha fått en smakebit på alt arbeidet som er lagt ned og hvor mye engasjement som er i lufta i Tivoli denne uka, kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg til fredag. Trenger du en pause fra eksamensstresset eller en flukt fra en mørk og regnfull høstkveld er Tivoli stedet å gå.

Forestillingen spilles 15, 16, 18, 19, 21 og 22. november i Tivoli på Kvarteret klokken 20.00. Billetter kan reserveres på mail til billett@immaturus.no, og selges i døren. Pris: 100 kr (50 kr for Immaturusmedlemmer). Husk kontanter, det er ikke mulig å betale meg kort.

Vil du vite mer om produksjonen kan du besøke bloggen deres: http://hvemimmaturus.blogg.no/

Av Amanda Øiestad Nilsen

hvem2
Skuespiller Astrid Rotvold Nilssen ofrer hårlokkene for kunsten

 

 

hvem3
Scenografien skal på plass