Engasjert på HF

Aleks Weiss er det man kaller engasjert på HF. Han er 23 år og studerer bachelor i retorikk, en bachelor som tilsynelatende ikke gir annet enn muligheten til å være en del av studentmiljøet. Som student har han fått privilegiet av å være med i studentradioen. Han er å høre på programmet Gorilla klokken 13.00 på torsdager, og i tillegg kan han også plutselig komme troppende inn på Ad fontes med gitaren i hånden.

Hva går arbeidet ditt i studentradioen ut på?
– Jeg er medprogramleder i et program om rock og punk. Er også produsent en gang i uken, som går ut på at jeg har ansvaret for et kveldsprogram. I tillegg er jeg sosialansvarlig i musikkredaksjonen, der jeg skal passe på at alle har det bra og kommandere folk til å hente ting og fikse ting. Haha..

Hvorfor begynte du i studentradioen?
– Fikk høre at det er givende å være med i en studentorganisasjon. Det var en som sa at det er viktigere å være engasjert enn å få en A på eksamen. Jeg får ikke A uansett…

Tenker du på en karriere i radioen?
– Nei, i hvert fall ikke på det nivået jeg er nå. Har et godt stykke å gå før jeg kommer dit. Gjør det mest for gledens skyld akkurat nå, men kanskje…

Hvor lenge har du drevet med studentradioen, og hvor lenge tenker du å bli?
– Jeg startet med en gang jeg begynte å studere, på høsten 2011. Jeg blir så lenge de vil ha meg, til jeg må gjøre noe annet enn å studere.

Hvor viktig tror du det frivillige arbeidet er for framtiden din?
– I form av karriere aner jeg ikke. Men når det gjelder venner og erfaring har det veldig mye å si.

Fortell litt om musikken din?
– Jeg har ingen store ambisjoner med den. Det er en blanding av egne låter jeg har laget i sofaen og covere jeg liker. Kall det Folk, eller Singer-Song-Writer, selv om det høres sykt gay ut. Viser du kan trampe til, om det er lov.

Hva er planene dine videre?
– Jeg vil bare fortsette å krydre hverdagen. Har det bare gøy med musikken min og tar meg veldig god tid med det. Har heller ikke skrevet noe nytt på en stund. Gjør det ikke for å oppnå noe annet enn et avbrekk fra studiene.

Hvor kan vi forvente å se deg framover?
– Jeg sier som regel ja til det jeg får. Spiller som regel på Vågen eller Barfot, og så har jeg spilt på Ad fontes og gjør det gjerne igjen.

Hva skal du bli?
– Kanskje kokk eller baker! Jeg syns jo retorikk er interessant, men jeg må sitere hun som har stemmen til Lois i Family Guy «I’ve got a BA in BS», altså, jeg får en bachelor i bullshit.