Flukten fra lesesalen

Etter en time eller fem med tankene dypt begravd i kritikk eller semantikk eller didaktikk, jeg vet ikke hva du leser, hender det at man får en overveldende trang til å ta en kikk innom Facebook. «Det er akkurat dette jeg trenger nå!» Men hva om det man egentlig trenger er å komme seg ut av et tett PC-rom, en grå lesesal eller et overfylt bibliotek? Kanskje tankene trenger en luftetur?

Hvis du i utgangspunktet befinner deg på det humanistiske fakultet, tar høstens første Atrium-guidede utflukt omtrent en halv time frem og tilbake (for du må huske å gå tilbake igjen etterpå). Pakk deg inn i et skjerf og bli med ut!

1. Legg turen fra Bibliotek for humaniora til Studentsenteret gjennom Muséumsparken.

2. Spaser sakte forbi byens vakreste husrekke. (Den slår lett Bryggen.)

3. Gå inn i Nygårdsparken og nikk høflig til en som er narkoman.

4. Mot slutten av parken ser du bokstavtreet på høyre side.

5. Gå forbi meterologisk institutt, uansett vær.

6. Nikk høflig til en som har studert ved Matematisk og naturvitenskaplig fakultet og som nå har fått seg jobb ved Høyteknologisenteret. Fortsett deretter rett frem over Gamle Nygårdsbro.

7. Ta deg tid til å lese historien om Himmelfarten, og følg etter han i jakke og hettegenser til høyre for dette bygget, tett inntil vannet.

8. Besøk gjerne kaféen som heter Kranen for å undersøke om den er åpen for vanlige folk.

9. Sett deg så ned og se på vannet, Puddefjordsbroen, båtene og skulpturen «Livet, leiken og draumane» av Arne Mæland.

• Mari

For ein fin ting å skrive om! 🙂