Smak av Oktoberfest

Ad fontes har forberedt seg på oktober.

Torsdag kveld i forrige uke spilte et upretensiøst ompaorkester fra Griegakademiet polkaversjonen av «Trololo» på Ad fontes. Deretter ble det bedt opp til dans mellom sofaene. Det var rart og koselig på den måten som får en til å smile stort, og jeg skulle ønske at jeg hadde visst tidligere at en riktig Oktoberfest feires i opptrappingen til oktober, heller enn i løpet av måneden. Da hadde jeg ikke gått glipp av nesten en hel uke med tyskinspirerte festligheter.

Navnet og slagordet på HFs studentpub, «Ad fontes. In vinos veritas.» betyr «Til kildene. Sannheten finnes i vinen.» Både bøker og vin har en sentral plass i Ad fontes’ lokaler. Bacchus, vinguden som figurerer i Ad fontes’ logo gav navn til Bacchus-uken denne våren. Da sørget et utvidet sortiment av vin for nye smaksopplevelser for studentene ved det humanistiske fakultet. Ad fontes’ feiring av Oktoberfesten er Bacchus-ukens høstlige og noe mindre høykulturelle motstykke. Spesialimportert øl og cider bør gjøre det stadig mer tidkrevende høstmørket lettere å takle. Blant annen drikke har Ad fontes kunnet by på hveteøl fra Tyskland, «Edelweiss» fra Østerrike og den populære «Doggie Style» fra USA. Oktoberfesten har foruten nytt øl blitt feiret med konsert med punkbandet Still Shaking og fagkveld om mat- og drikkekultur. Dette har kanskje også du gått glipp av.

Heldigvis har arrangementsansvarlige Maren Bjotveit og hennes team atskillige planer om gøy mens døende blader faller over byen. 2. oktober klokken 20 blir det jazzjam, hvor bebop’erne Charlie Parker og Dizzy Gillespie hedres av studenter fra Griegakademiet. Den 9. oktober vises Monte Python på storskjerm, også dette klokken 20. Hver onsdag innbyr Vegard Asbjørnsen til quiz, og den 18. oktober er det dessuten Monte Carlo-kveld. Dit må du ta turen dersom du vil utfordre andre HF-ere i Ad fontes’ årlige pokerturnering.

Restene etter Oktoberfestens eksklusive vareutvalg står dessuten fortsatt på kjøl.