Måken av Anton Pavlovitsj Tsjekhov

av Anton Pavlovitsj Tsjekhov

Spilleperiode: 21.-28. april kl.19.30
Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

«For en sånn lykke – å være forfatter eller skuespillerinne – skulle jeg tåle alt; tapet av mine venner, fattigdom, skuffelser… Jeg kunne leve i et skur, på vann og brød, men til gjengjeld ville jeg kreve berømmelse… en virkelig stormende berømmelse…»

Lørdag 21. april er det premiere på Måken, Studentteateret Immaturus sin andre produksjon i vår.

I Immaturus sin versjon av Tsjekhovs’ Måken møter vi ti velkledde kunstnere og sosietetsmennesker som tilbringer sommeren i noe som minner mistenkelig om et fuglebur. Vakre mennesker som ser ut til å ha alt. Konforme mennesker som heller tar et glass vin fremfor aktive valg i egne liv. De danser hvileløst omkring i formsydde festdrakter, og nyter sitt publikums beundrende blikk, men – hvorfor er de så ulykkelige?

Gjennom en selvironisk tilnærming til oss mennesker, leker 2012-utgaven av Måken med de banale aspektene av tilværelsen, i en forfriskende og oppriktig tragikomedie om de livene vi lever.

Måken er en karakterdrevet komedie om drømmer og anger, om ukontrollert kjærlighet og begjær, om kunsten og teateret, om berømmelse og higen etter anerkjennelse. Stykket ble skrevet i 1895, men temaene det tar opp er like aktuelle den dag i dag.

Immaturus er et frivillig studentteater, og er et av Nord-Europas største amatørteatre. Teateret har stor aktivitet, og er blitt en viktig del av den bergenske kulturscenen.

Forestillingen støttes av Bergenhus og Årstad kulturkontor.

Kontakt oss gjerne for intervjuavtaler og ytterligere informasjon:
Regissør: Fredrik Longva, tlf: 41695319, e-post: fredrik.longva@student.uib.no
Produksjonsleder: Tina Engedal, tlf: 97746504, e-post: tina.engedal@gmail.com
PR-ansvarlig: Hilde S. Lilleøren, tlf: 45661664, e-post: hilde.staalesen@gmail.com